Kia - Duna Autó Zrt
Duna Autó Zrt
Címlap / Hírek /

Kia - Duna Autó Zrt.

Bemutatkozik a korszerű technológiákkal és dízel könnyűhibrid hajtáslánccal felfrissített KIA Sportage


A Kia Motors bemutatta a Sportage felfrissített változatát. A szabadidő-terepes kívül-belül megújult: felvonultatja a legújabb infotainment rendszert és a legmodernebb biztonsági technológiákat is. A hajtásláncok már ma megfelelnek a jövő emissziós elvárásainak.


A Sportage a Kia első olyan globális modellje, amelyben feltűnik a fejlett 48V-os, új EcoDynamics+ dízel könnyűhibrid hajtáslánca. A Kia Motors az első gyártó, amelynek teljes választékában elérhetők hibrid, konnektorból tölthető hibrid (plug-in), 48V-os könnyűhibrid és tisztán elektromos járművek. A Kia 2025-ig összesen 16 fejlett hajtásláncot tervez bemutatni, ezek között öt hibrid, öt plug-in hibrid és öt tisztán elektromos autó is lesz, továbbá 2020-ban érkezik egy vadonatúj, üzemanyagcellás elektromos autó.


2017-ben a Kia több mint 131 000 Sportage-et értékesített, ez a darabszám a márka teljes európai eladásainak negyedét teszi ki. A típus módosításait a GT Line változatok is megkapják. Az európai rendelések kiszállítása 2018 harmadik negyedévében (Q3) kezdődik.


Továbbfejlesztett hajtásláncok, itt az új EcoDynamics+ dízel könnyűhibrid


A Sportage mostantól szélesebb motorválasztékot kínál, köztük az új 2,0 l-es EcoDynaimcs+ dízel könnyűhibridet. 48V-os elektromos hálózatával (akkumulátorával) és speciális, az indítómotor szerepét is betöltő generátorával a hajtáslánc működése rendkívül hatékony. Az új, WLTP (Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedure) eljárás szerint mért CO2-emisszió akár 4%-kal lehet kevesebb vele.


A Sportage korábbi 1,7 l-es, közös csöves, közvetlen befecskendezéses dízelmotorját a Kia legújabb, egyben eddigi legtisztább üzemű 1,6-os ’U3’ sorozatú CRDi erőforrása váltja le. Ezt a négyhengerest 115 vagy 136 lóerős változatban lehet megvásárolni, igény szerint a nagyobb teljesítményű változathoz elérhető összkerékhajtással és hétfokozatú, duplakuplungos robotváltóval is.


Minden erőforrás teljes mértékben megfelel az Euro 6d TEMP emissziós előírásoknak.


Attraktív Kia SUV megjelenés


A sportos megjelenést hangsúlyozzák a Sportage átrajzolt első és hátsó lökhárítói, az új fényszórók és hátsó lámpák, valamint a kifejezetten a típushoz tervezett 16, 17 és 19 colos könnyűfém keréktárcsák is. Krómozott díszítések rendelhetők, és öt új karosszériaszín is megjelenik.


A GT Line modellek könnyen felismerhetők fényes feketére fújt hűtőmaszkjukról, ezüstszínű első-hátsó védőlemezeikről, valamint sötét krómozású betétjeikről a küszöbökön és a csomagtérajtón. Ugyancsak áttervezték a GT Line egyedi, 19 colos könnyűfém keréktárcsáit, minden modell két vastag kipufogócsövet hord és új formában jelennek meg a jellegzetes „jégkocka” ködfényszórók is.


Az utastérben új kormányt és műszereket találni, míg a szövetkárpitoknál megjelent a kéttónusú fekete/szürke kombináció. A GT Line modellekhez elérhető ugyanez a kettős szín bőrkárpittal, valamint extraként fekete bőr piros kiemelésekkel.


Okosabb asszisztensek, új infotainment rendszer


Az új Sportage a Kia legmodernebb vezetősegédeivel fut, többek között városi araszoló (Stop&Go) funkciós adaptív tempomattal (Smart Cruise Control), a parkolást, manőverezést segítő panorámakamerával, a vezetés biztonsága érdekében pedig fáradtságérzékelővel (Driver Attention Warning), amely figyelmezteti a vezetőt a pihenésre. Az európai vásárlók választhatnak a Kia legmodernebb infotainment rendszerei közül, amelyek a hagyományos 7,0 colos és az új, keretnélküli 8,0 colos érintőképernyővel egyaránt elérhetők.

 

Kia Modelljeink Kia hírek-akciók Rólunk - Kia Kia értékesítés Kísérje figyelemmel a
Kia Duna Autó Zrt-t!
Kia
Duna Autó Zrt.

Kia Picanto

Kia Stinger

Kia Sorento

Kia Niro

Kia Ceed

Kia Új Rio

Kia Új Sportage

Kia Optima sw

Kia Venga

Kia Niro PHEV

Kia Optima

Kia Ceed kombi

Kia ProCeed

Kia Stonic

Kia Optima PHEV

Hírek Bemutatkozás Ajánlatkérés Címünk:
Zay u. 24. Budapest,
Telefon: +36 1 801 4203
Akciók Térkép Tesztvezetés Kia - Facebook Facebook
Alkatrész Munkatársaink Kia Magazin Kia - Youtube Youtube
Elérhetőség


Jogi és adatvédelmi politikánk